Kurs i Metal tape art

Igårkväll höll jag i en kurs för ett gäng glada tjejer inom Metal tape art :)
.
Dem fick tejpa och dekorera ett anteckningsblock var, både fram och baksida. Drygt 3 timmar av hög koncentration och mycket skratt.. men bra blev det och roligt var det!
.
Insåg även att jag borde jobba med något mer kreativt än vad jag gör idag, på heltid alltså. Är ju utbildad florist men sitter framför en dator hela dagarna istället.
.
Nåja, åter till ämnet.. glömde totalt bort att fota alla fina block som blev tillverkade igår men tjejerna var i alla fall superduktiga :) Och jag hoppas på att få hålla i fler kurser via ABF...
.
Ikväll tänkte jag ta mig tid efter att Zackarias somnat och sätta mig ner vid pysselbordet ett tag. Vart peppad att jobba med aluminiumtejpen igen.. göra något nytt :D Införskaffat mig lite fler olika akrylfärger jag vill prova på..

Altrad resväska

Förra sommaren hittade jag en rosa sönderklottrad liten resväska i hårdpapp på en loppis, 10 kr. Perfekt tänkte jag och visste exakt vad jag ville göra..

Ett halvår senare tog jag tag i projektet, på scrapeventet i Piteå i höstas. Jobbigaste biten var nog att sy rund hela väskan, inte roligt att sitta o trycka igenom en dålig tjock nål genom tjock hårdpapp.. utan fingerborg eller liknande. Men, efteråt var det som värt det... tycker det är sömmen som gör hela väskan :)

Tanken med väskan är att jag ska lägga diverse minnessaker som har med Zackarias att göra, och när han är vuxen så får han ta den.. ganska roligt att titta på gamla minnen i efterhand :)

Mycket detaljer som man inte direkt tänker på, har till exempel stämplat på pappret överallt med ord som passar grabben :)




    

 


LO, svartvitt

Ännu mer LO:s, men dessa är jag ganska nöjd med för en gångs skull..

Gillar att dom är så enkla och att fotot som talar sitt tydliga språk. Att dom dessutom är helt i svartvitt gör ju inte saken värre precis...

Less is more, right?

Den här första, "busunge", fick jag en 2a pris för på Scrapeventet 2011 här i Skellefteå :) Tror faktiskt den utmaningen hette just "less is more"...












LO, mormor

Har sagt det förr och säger det igen, LO:s är inte min grej men då och då ramlar jag över någon utmaning på olika träffar som jag blir sugen att vara med på, och då är det ofta krav att det är just en LO.

Den här gången använde jag mig av ett foto av min älskade mormor, tror det är var det senast tagna fotot av henne som jag har... fina fina mormor <3

Gjorde den väldigt enkel för jag ville att fotot skulle vara den viktigaste delen, och ville inte beskära så mycket av fotot heller så..

Tack för allt, saknar dig... hoppas du sover gott!






 


Metal tape art, mugg

När jag var på scrapträff i Piteå hade jag gjort denna mugg, med aluminiumtejp :)

Vart mycket nöjd över resultatet, så denna är faktiskt fortfarande i min egen ägo,,,



 


Tåglok

Fick ett il nu ikväll och fotade en hel del gamla alster, som av olika anledningar är kvar här.

Som detta tåglok till exempel, vet inte om jag ens är färdig med det men kan visa ändå. Tanken är att några vänner som fått en pojke ska få det, med en present inuti såklart :) Det står här o väntar, men att sedan få iväg det.. det är ett annat problem :P



LO, väntan

Som sagt så är LO:s (fotosidor) inte riktigt min grej, men gav mig ju på utmaningen att göra en av ultraljudsbilderna från när min grabb låg i min mage..

Här är resultatet

På snöstjärnorna och bokstäverna har jag använt mig av snöfärg med glitter i, för att få lite roligare effekter :) Och hade tänkt ha "swirls" där pärltrådarna är, men... man tager vad man haver och det funkade ju faktiskt riktigt bra ändå.




 


Ny lampa

Har ju glömt visa min nya taklampa som hänger ovanför matbordet i vardagsrummet! Är mycket nöjd med den, sökt en liknande länge men alla har kostat multum... så fann jag denna på Clas Ohlsons av alla ställen :D Perfekt!

Svårt att få en bra bild, den är mörkare i verkligheten i alla fall :)




 


I motgångar prövas vännerna..

Det är i svåra stunder man märker vilka ens riktiga vänner är.
Det är så sant som det är sagt!


För övrigt så har jag gjort 12 färdiga sidor i albumet jag nämnde tidigare, så nu saknas bara att göra själva "pärmen".. Sen får ni se :) När den kommit i rätta händer.


Och Anette, ja.. jag ska snart lägga upp en bild :)

Ikväll har jag påbörjat att göra en köksfläkt till Zackarias kök som han fick av mig i födelsedagspresent.. hoppas allt blir så bra som jag vill att det ska bli!

Scrapträff i Örviken

Igår var jag på scrapträff i Örviken hos Carina på Scrapateljen. Trevligt som vanligt, och jag bestämde mig för att prova på att göra en layout (en fotosida för er som inte vet). Inte min starka sida, och inte heller något jag nånsin brukar göra... men fick som ett il igår!
.
Så fick i alla fall ihop en sida där och har även planerat ett album med nå bilder som jag också ska göra. Det ska dock bli en present så det får ni inte se förrän det är helt färdigt!
.
Projektet jag gjorde igår ska jag fota och lägga upp här inom kort :) Sitter dock på jobbet nu och försöker göra någon nytta, men inte alltid fullt så lätt...
.
.
Länk till Scrapateljens webshop: http://scrap-ateljen.se/

Garderob

Min bästa vän och min sons gudmor fyllde 23 år igår och det ska ju självklart firas :) Dock så hade hon inga önskningar annat än pengar till att fixa sitt hår... så pengar fick det bli, men hur roligt är det på en skala?

Så tänkte då iaf göra någon rolig förpackning till dem i alla fall :) Som person är hon en "typisk tjej", som gillar kläder, skor osv osv... så efter lite funderande fick det bli en garderob av alla saker i världen :P

Hade dessutom kvar några papper som jag visste att hon gillar så det passade ju som bra :)

När jag gjort garderoben så vek jag ihop några sedlar som skjortor och la in... kanske lite roligare än ett vanligt kort från ica med pengarna i kuvertet hoppas jag?



    

    

 

 

 


Pepparkakshus

I slutet av november var jag på scrapträff i Örviken. Trevligt folk och bra utmaningar :)

Jag kom på att jag ville göra ett pepparkakshus som håller år efter år.. dvs i papper. Sagt o gjort så började jag göra någon slags mall till själva huset, vart många fel innan det vart rätt. Till taket har jag använt mig av Martha Stewarts spets-stans.. älskar den! Äger dock ingen egen så fick låna för detta projekt..

Tog tid att stansa vill jag lova, det var nog det mest tidskrävande. Takfönstret tog också en del tid, vart aldrig bra och vart snett osv.. men tillslut så :)

Jag deltog i en tävling med denna och kom tvåa.. inte helt fel det heller :D


Är dock långt ifrån klart men tänkte att jag får fortsätta på projektet nästa år... bygga på lite för varje år. Saknas bland annat en ljusslinga som ska hänga runt hela taket och en dörrkrans. Sen ska jag även göra en "gård" med julgran, staket och pepparkaksgubbar..

Min son vart överförtjust när han såg huset... "pepparhuset" som han säger :)



  


Fågelholk

Innan jul knåpade jag ihop en liten fågelholk och det slutade med att det fick bli en julklapp fylld med godis :)

Taket dekorerade jag med snöfärg för att få lite mer vintrig känsla :) Snö på burk är verkligen en suverän uppfinning... och den är dessutom glittrig o inte lika kall som den utomhus :P




 


After eight automat

Min farmor är en sån där person som man aldrig vet vad man ska ge i julklapp, hon önskar sig aldrig något och blir nästan upprörd om man lägger pengar på henne. Men i år tänkte jag att jag skulle göra något själv också, så jag gav mig på att göra en after eight automat...

I lila toner och med diverse detaljer.. Min farmor blev då glad och det är det som räknas <3




  


Till och med sniglar jobbar snabbare...

Man undrar ju om det är ett jävla skämt eller om människor faktiskt kan jobba så sakta? Kanske borde anställa Snigel från Björnes magasin, han är garanterat snabbare.. Bra start på dagen med andra ord, nej inte det!
.
Nåja, nu är jag på jobbet och ska jobba hårt fram till klockan 17.00 sen ska jag göra lite vettiga saker, bland annat inhandla tapeter till hallen där hemma :) Dags för lite förändring känner jag...
.
Blir en fondtapet med svart grund och nå snirkliga blomrankor med inslag av beige och guld.. billiga var dom och jag fastnade för dom direkt, så det var ju två flugor i en smäll! och sen övriga väggar blir nog taptetserade i ljusbeige skulle jag tro..
.
Är även småsugen att tapetsera i min "scrapskrubb" (det är väl egentligen en stor klädkammare så idag har jag kominerad avhängningsplats och pysselhörna, compact-living kallas det:P).. Idag är det rosa tapeter där till min stora skräck. Men eftersom jag bor i hyresrätt vill jag ju inte lägga nå större pengar på renovering osv. Men ska se vad jag hittar, dom rear tydligen ut tapeter på Coop bygg :)
.
Nej, plikten kallar!

RSS 2.0