Inspiration till kort m.m

Har hittat en ny blogg där man kan hitta en hel del inspiration, http://ann-charlottes.blogspot.com Titta in där så kan ni säkerligen hitta något intressant :) Hon har även en blogcandy som lottas ut den 2/3 för att fira att hon nått 10 000 besök :D
.
Jag gör ju inte själv så mycket kort, men på den där bloggen fanns då en hel del fint. Önskar man kunde få ihop sånt. Men jag tycker det är roligare att "bygga" saker i papper :)
Direktlänk till utlottningen: http://ann-charlottes.blogspot.com/2012/02/blog-candy-fran-mitt-hjarta-till-ditt.html

Bloggcandy från Pyssloteket!

Jag tävlar om lite bloggcandy på pyssloteket.wordpress.com
.
Direktlänk till tävlingen: http://pyssloteket.wordpress.com/2012/02/02/bloggcandy/

Våren är här?

Solen skiner ute och det är varmt. Är det våren eller retas bara vädret med en?
.
Själv sitter jag inne på kontoret på jobbet och lider för att jag inte får vara utomhus. WHY?! Nej, bara hålla tummarna att vädret håller i sig till helgen så man faktiskt kan få njuta lite av solen...
.
Igår efter jobbet hämtade jag upp min guldklimp på dagis, sen for vi på Leos Lekland! Zackarias hade tjatat i flera dagar om att få fara på leos och springa.. så klart man måste dit när man får tid över då :) Och oj vad roligt vi hade. Började med att äta lite mat när vi kom dit men sen var leken i full gång...
.
Vi klättrade, åkte rutchkana, klättrade, åkte ner, klättrade upp.. ja ni fattar ;) Och lekte i bollhavet, cyklade och klättrade ännu mer.
.
Och det finns ingen på denna jord som kan få mig att skratta så mycket som min son kan <3 Han är verkligen det allra bästa sällskapet och man har aldrig tråkigt när man är med honom... är så otroligt tacksam att jag får vara hans mamma! gullungen <3
.
När vi kom hem var både jag och Zackarias helt utmattade så när det var dags för sängen somnade vi båda i hans lilla säng. Mysigt :)
.
Tack för en underbar dag min älsklingsgrabb <3

Metal tape art

I början av februari gick Scrapeventet 2012 av stapeln på Folkparken här i Skellefteå. Två dagar fyllda av scrapbooking, shopping och tävlingar. Hur roligt som helst :) Och massa andra människor med samma intresse.. Man ser fram emot detta hela året och är aldrig en besvikelse !
.
I år gick jag dessutom hem med två 1:a priser. Vann båda tävlingarna jag deltog i, och det är ju verkligen inte helt fel :) Priserna var överraskande bra också..
.
Kommer inte exakt ihåg kriterierna man var tvungen att uppfylla för dem två tävlingarna jag deltog i men kan då visa resultaten!
.
Under lördagen vann jag en tävling med den här brevlådan som jag knåpade ihop. Grunden gjorde jag först i papper, så vart mycket mätande och klippande innan jag fick den som jag ville (brukar bli så när man gör mallarna själv).. Sen använde jag mig av aluminiumtejp för att få metallkänsla. Jag gjorde tydliga skarvar för att den skulle se lite "nitad" ut.. sen svartade jag ner den med akrylfärg. Jag vart faktiskt ganska nöjd med resultatet.
.
.
Men vart många "tillfälliga lösningar" med fastsättning av dekorationer då tiden inte riktigt räckte till innan tävlingen skulle ta slut. Så, det ska jag fixa till i efterhand.
.
Det jag minns från kriterierna till denna tävling var att man skulle "skapa något till alla hjärtans dag men fick inte innehålla färgen rött eller hjärtan".. så voila :D
På söndagen var det ju betydligt mindre tid, men jag vann en tävling med en korsettväska som jag gjorde och under "spelets gång" bestämde jag mig för att göra även denna med aluminiumtejp. Och resultatet vart bättre än jag hade kunnat tro :)
.
Så precis som med brevlådan så gjorde jag grunden först i papper och sedan klädde jag varje del med aluminiumtejp. Är många steg som ska göras klara innan man kan börja sätta ihop alla delarna. Men det gick till slut :)
.
Kriterierna för denna var att man fick välja från en "bingobricka" en rad, tex diagonalt eller lodrätt osv.. och i varje ruta stod det något matrial man skulle ha med. Och man var tvungen att använda allt som var i raden som man valde.. faktiskt lite jobbigare än det låter, men man utmanar då sig själv iaf och det är ju tanken.
Min rad innehöll (om jag minns rätt): Akrylfärg, 4 blommor, 4 band!









Mellanstor korsettväska

En korsettväska i lite större storlek än den lilla jag visat tidigare. Perfekt att fylla med godis, parfym, smycken , presentkort eller varför inte underkläder?!

Denna gjorde jag i Oktober 2010 till en väns födelsedag, då jag visste att hon älskar både korsetter och färgen lila var det inte särskilt svårt att komma på vad jag skulle göra. Den vart uppskattad och det är alltid lika härligt när man lyckats få med mottagarens personlighet i gåvan :)






Min första korsettväska

Denna visste jag inte om jag ens tänkte visa, men va tusan.. Är långt ifrån nöjd med denna men det var å andra sidan den första jag gjorde och var fortfarande i "test-stadiet".
.
Perfekt presentpåse för tex ett smycke eller varför inte små underkläder? :) Garanterat uppskattat (om påsen är snygg alltså..)

Resväska med plats för presenten

Denna söta lilla resväska gjorde jag i Oktober 2010 till en vän som fått barn. I den la jag ner en söt body och en liten klänning. Vart nog en uppskattad present :) Och är ju dessutom mycket roligare än att bara ge bort ett kort man köpt på Ica... eller hur?

Sjävla vikningen i sig var inte så svårt, men att få dem att sedan passa ihop var svårare. Jag mätade och gjorde om men dom ville som ändå inte passa ihop, tillslut gick det efter lite envishet :) Så är det väl när man gör något utan mallar och beskrivningar, man får testa sig fram helt enkelt...

Sömmarna som jag ritade dit gjorde mycket, det vart en väldigt fin detalj!






Skjortkort till farsdag

Att hitta det där perfekta kortet till farsdag är inte lätt. Är inte lätt att hitta bra kort till karlar överhuvudtaget om man frågar mig, antingen är dom för "macho" eller för mesiga...

Fick då en idé om ett "skjortkort" och började söka runt lite efter bilder och mer idéer. Efter lite klippande, mätande och klistande fick jag tillslut ihop det precis som jag ville ha det :) Jag är mycket nöjd!

Gjorde detta kort från mig och Zackarias till hans pappa Johan på hans första farsdag.

Chokladask i svartvitt

Tänkte visa upp lite saker som jag gjort sedan tidigare, som denna chokladask jag pysslade ihop i September 2010 till en vän som fyllde år!


Citatet "Life is like a box of chocolates, you never know what you are gonna get" är hämtat ur filmen Forrest Gump. (underbar film)

Barnvagn

Har sett många olika varianter av barnvagnar i papper, men ingen jag direkt fastnat för då jag tyckt dom flesta sett så overkliga ut. Okej, jag förstår ju att det är omöjligt att få det att bli lika verklighetstroget som en riktig men ändå :)

Så jag gav mig själv utmaningen att tillverka en för att sedan använda som topp till en blöjtårta (se annat inlägg under kategorin Baby). Eftersom jag inte visste om det skulle bli en pojke eller en flicka gjorde jag vagnen i brunt, både snyggt, modernt och könsneutralt. Täcket gjorde jag efter att barnet fötts, då jag visste att det blivit en liten Alice.

Efter mycket småpiller och många "gör-om-gör-bättre", så fick jag tillslut ihop den och jag vart ganska nöjd över resultatet! Finns garanterat hundra saker jag hade kunnat göra annorlunda/bättre, men den vart som jag ville i alla fall :)
Under täcket finns det plats för en liten present, t.ex. ett smycke eller liknande!

Blöjtårta och presentkorg

När några vänner till oss fick sin lilla flicka så tog jag tillfället i akt att få prova på att göra en blöjtårta, sagt och gjort.. den innehåller väl drygt 200 blöjor i minsta storleken (flickan som fick den var extremt liten och prematur så blöjorna var ändå stora som båtar för henne i början). 

Himla roligt att göra faktiskt och går ju variera i det oändliga :) Som tårtdekoration använde jag mig av en barnvagn som jag självklart också gjort.. och under täcket på den finns lite förvaring för tex smycke eller liknande.

Dem fick även en presentkorg med diverse "bra-att-ha-saker", en nalle/speldosa, lite kläder, en napp, sockar osv.. Lite roligare att få det så här än i ett vanligt inslaget paket, enligt mig i alla fall:)
Hann tyvärr inte fota tårtan innan jag slog in den, så det var ju lite synd.. men men

Diverse askar...

Ibland behöver man ju inte krångla till saker, jag har dock en tendens att alltid göra det ändå. Men ibland så behöver man ju, i alla fall jag, enkla askar till presenter eller att förvara småsaker i. Så här följer några väldigt enkla askar som har sålts hos Guldknoppen i Skelleftehamn.

Just dessa var inför alla hjärtans dag så vissa är kanske lite för "pluttinuttiga" för min smak egentligen men :P
(Bilderna går att klicka på, så dem blir större)

Guldknoppen i Skelleftehamn

Sen ett år tillbaka finns en del av mina alster att köpa/se på Gulknoppen i Skelleftehamn :) Om man inte är intresserad av just det jag gjort så är butiken ändå värt ett besök, där hittar du spännande inredningsartiklar, krukväxter, snittblommor, snygga lampor, sidenblommor och leksaker.
Bara ett tips :P




Återblick..

För att inte den här bloggen ska gapa tom tills jag faktiskt hunnit pyssla ihop massa saker, så tänkte jag lägga upp lite äldre scrappingalster jag gjort, i olika kategorier så det blir lätt att hitta..

Men som sagt, med heltidsjobb och småbarn hinner man inte alltid pyssla och blogga, så ni får ha överseende och helt enkelt bli extra glada när jag väl tagit mig tid ;)

Nu kör vi...

Efter mycket påtryckningar från vänner och familj startar jag nu upp en ny blogg. Min gamla lösenordsskyddade blogg finns kvar men jag skriver inte där längre.

Den här bloggen kommer handla om mig, mitt liv som mamma till världens finaste son. Den kommer även handla om mitt största intresse; scrapbooking och annat pyssel. Med pyssel menar jag allt som är kreativt, det vill säga allt från inredning och scrapbooking till snickeri och pärlhalsband. Ja, en riktig blandning med andra ord. Kreativt kaos kan nog sammanfatta det hela ganska bra..

Ni som känner mig vet att jag alltid har flera bollar i luften samtidigt och sällan stannar av, så det här med bloggen får jag väl se som ett sätt att ibland placera rumpan i soffan ;) Så.. ni får ha tålamod om det inte kommer ett inlägg om dagen, men jag ska försöka.


Kan ju även passa på att skicka en slängpuss till Cecilia, min underbara vän och kusin, som gjort designen på denna sida. Hon är väl även den personen som tjatat mest om att jag ska börja blogga igen.. så, det här får bli mitt tack till mig du underbara människa :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0